top of page
RB_5DMK3_20231126_0109a.JPG

Vacature:
concertmeester

Wij zoeken een nieuwe concertmeester

  • Houd jij van de gezelligheid van een vereniging, maar daag je jezelf en het orkest ook graag uit om artistiek op hoog niveau te musiceren op een vaste avond in de week?

  • Vind je het leuk en uitdagend om de vioolsolo’s voor je rekening te nemen?

  • Bezit je natuurlijk leiderschap, maar ben je ook een teamspeler?

  • Heb je ruime orkestervaring en wellicht ook ervaring als concertmeester?

  • Vind je het leuk om mee te denken over programma’s die het orkest kan uitvoeren?

  • Ben je vanaf september 2024 beschikbaar om mee te spelen?

 

Als je op alles JA hebt geantwoord, dan is het PSO op zoek naar jou!


Het Philips Symfonie Orkest (PSO) is één van de bekendste en grootste amateur symfonieorkesten in Nederland. De ruim 90 vaste leden van het PSO zijn afkomstig uit Eindhoven en wijde omgeving. Daarnaast beschikt het PSO over veel invallers die op programmabasis meespelen, waardoor er ontzettend veel mooie programma’s uitgevoerd kunnen worden. Het PSO staat sinds begin 2024 onder leiding van dirigent Txemi Etxebarria. Het PSO repeteert elke dinsdagavond bij Sectie-C, Daalakkersweg 10-08, in Eindhoven.
Het orkest studeert jaarlijks programma’s in voor concerten in mooie zalen zoals het Muziekgebouw in Eindhoven en het Concertgebouw in Amsterdam. Minimaal twee programma’s zijn concerten met groot symfonisch repertoire,
het winterprogramma bevat familieconcerten en in de zomer wordt er graag een uitstapje gemaakt naar bijvoorbeeld lichte muziek, waar het PSO ook prima mee uit de voeten kan. Kamermuziek is daarnaast een mogelijkheid voor orkestleden die dat willen.
De violensectie bestaat momenteel uit 32-34 vaste leden. We werken met een poulesysteem, waarin violisten per programma rouleren tussen de 1 e en 2 e violen. Hierdoor ontstaat per programma een mooie balans tussen beide groepen en is de motivatie groot om er elk programma vol voor te gaan. Naast de gebruikelijke taken van een concertmeester ben je, samen met de aanvoerder tweede violen, verantwoordelijk voor de groepsrepetities en de indeling per programma.


Ik heb interesse!


Het is mogelijk om tot uiterlijk 14 april 2024 te reageren. Je ontvangt van ons uiteraard reactie met eventueel de uitnodiging voor een gesprek. Voelen we een klik? Dan nodigen we je graag uit om te komen voorspelen voor een
kleine commissie.
We ontvangen graag een (korte) motivatie en je orkest-CV per e-mail naar Ronald Ligthart, bestuurslid Artistieke zaken: artistiekezaken@philipssymfonieorkest.nl.


Wil je meer informatie?
Je kunt altijd een mailtje sturen naar bovenstaand emailadres dat je nog graag telefonisch meer informatie wilt of neem een kijkje op deze website.

11062b_660c81f6611443d1adfb886b4e752ca9~mv2.webp
bottom of page