top of page

Building Bridges Through Music : PSO concerreis Israël 2017

Het Philips Symfonie Orkest (PSO) was in april 2017 op concertreis naar Israël. Het Israel Symphony Orchestra Rishon Lezion (ISO) heeft het PSO uitgenodigd om vier concerten in en rondom Tel Aviv te geven:

  • Maandag 24 April 2017:  Meir Nitzan Performing Arts Center - Rishon Lezion

  • Woensdag 26 April 2017: Opera House, Tel-Aviv

Programma:

Ben-Haim - Fanfare to Israel

H. Andriessen - Balletsuite 1947

Bloch - Baal Shem

Dvořák - Symfonie Nr. 8

A Prayer for Peace (in Tel-Aviv)

  • Donderdag 27 April 2017:  Meir Nitzan Performing Arts Center - Rishon Lezion

  • Zaterdag 29 April 2017: Beit Ha'Am - Rehovot

Programma:

Ben-Haim - Fanfare to Israel

Tsjaikovsky - Romeo and Juliet Overture Fantasie

Chausson - Poème

Dvořák - Symfonie Nr. 8

De reis was van 23-30 april 2017.

Onder het motto Building Bridges Through Music speelde het PSO werken van Nederlandse en Israëlische componisten. Plus ander repertoire, met als hoofdwerk de 8e symfonie van Antonin Dvorák. 

Bij alle concerten soleerde de jonge Nederlandse violiste Noa Wildschut. Noa Wildschut (2001) is slechts 15 jaar oud, maar is al jaren geen onbekende meer in de klassieke muziekwereld. Als 6-jarige was Noa soliste op het ‘Kinderprinsengrachtconcert 2007’ , dat live op televisie werd uitgezonden. Op haar 7e maakte ze haar debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw met een optreden tijdens  ‘The Night of the Promising’. 
Door de jaren heen heeft Noa al een mooie staat van dienst opgebouwd. Zo is ze veelgevraagd voor festivals, recitals en optredens met orkest in binnen- en buitenland. Noa speelde samen met inspirerende musici als Janine Jansen, Anne-Sophie Mutter, Menahem Pressler, Quirine Viersen, Paolo Giacometti, Arthur en Lucas Jussen,  Nino Gvetadze en Vesko Eschkenazy. De laatste jaren vormt Noa een vast duo met pianist Yoram Ish-Hurwitz.

Voor meer informatie, ga naar http://www.noawildschut.com

De concerten werden geleid door Maestro Jules van Hessen, die in 2017 zijn 30e seizoen bij het PSO viert. 

Voor veel leden van het Philips Symfonie Orkest was dit de eerste keer dat ze Israël bezochten. Tijdens de reis was er volop tijd om beroemde plekken te bezoeken zoals Jeruzalem, de dode zee, Massada en de Holocaust gedenkplek Yad Vashem.

De reiscommissie bestaat uit Gerold Alberga, Jo Laeven, Maria Camarasa en Annelieke Vermeulen.

Het PSO heeft eerdere concertreizen gemaakt naar Beijing, Shanghai, Bangkok, Milaan, Brussel, Tallinn (Estland), Riga (Letland) en São Paulo in Brazilië.

bottom of page