top of page

Die Symphonie der Tausend  

Mahler 8

Sunday 26 November 2017, 2:15 pm: TivoliVredenburg Utrecht

Thursday 30 November 2017, 8:15 pm: Concertgebouw Amsterdam

Friday 8 December 2017, 8:15 pm: Muziekgebouw Eindhoven

Saturday 9 December 2017, 8:15 pm: Muziekgebouw Eindhoven

Philips Symphony Orchestra

Philips Philharmonic Choir

Nederlands Concert Koor

Toonkunst Choir Utrecht

Nationaal Kinderkoor

Nationaal Jongenskoor

 

conducted by Jules van Hessen

Rehearsal choirs: Béni Csillag, Louis Buskens, Jos Vermunt, Wilma ten Wolde, Irene Verburg

 

Maartje Rammeloo  - soprano 1, Magna Peccatrix

Lisette Bolle  - soprano 2, Una Poenitentium

Laetitia Gerards  - soprano 3, Mater Gloriosa

Leonie van Rheden  - mezzo-soprano 1, Mulier Samaritana

Carina Vinke  - mezzo-soprano 2, Maria Aegyptiaca

Frank van Aken  - tenor, Doctor Marianus

Martijn Sanders  - baritone, Father Ecstaticus

Jaco Huijpen - bass, Father Profundus

Known as Die Symphonie der Tausend, this work was not Mahler's last symphony, but his most monumental. Hundreds of singers and musicians on stage, including additional brass, organ and 8 vocal soloists. The human voice as an extension of musical instruments, with texts by Goethe, among others. Loud and clear Mahler pulls out all the stops, yes, why? To win back the heart of his wife Alma after a marital crisis. Lyrical, bombastic, compelling. An ultimate cry for love, and nothing was too much for him. The premiere in 1910 conducted by Mahler himself was a true triumph with a frenzied audience and a long standing ovation.

De M8HLER DVD

De M8HLER DVD is uit! 

Een live opname van het concert op 9 december 2017 in het Muziekgebouw Eindhoven. De opnametechnici, Max Boeree en Paul Pouwer en onze dirigent Jules van Hessen hebben hard gewerkt om het beste beeld en geluid samen te voegen tot een fantastisch eindresultaat.

Maestro Jules van Hessen

Maestro Jules van Hessen staat in 2017 dertig jaar voor het Philips Symfonie Orkest. Onder van Hessens inspirerende leiding kon het PSO met toenemend succes werken aan de uitvoering van grote romantische symfonieën. De 'Ode aan de Liefde' past uitstekend bij dit jubileum.

Jules van Hessen over Mahler 8: “Het orkest heeft inmiddels een duidelijke Mahlertraditie opgebouwd en met de achtste symfonie ligt een nieuwe uitdaging in het verschiet. In muzikaal opzicht heeft het orkest ruimschoots de bagage om aan Mahlers eisen te voldoen.”

De solisten

Voor de artistieke kwaliteit van het geheel en groei van koren en orkest wordt gekozen voor Nederlandse topsolisten van internationale allure. Er zijn weinig personen die de rollen uit Mahlers achtste symfonie kunnen dragen. De gecontracteerde solisten zijn gevestigde namen die hun weg naar de internationale podia en operahuizen al gevonden hebben.

Een extra groot orkest

Dit project heeft het PSO een extra grote bezetting, maar liefst 150 m/v sterk. Hiervoor spelen naast de 90 vaste leden van het PSO nog eens 60 invallers mee. Samen zijn ze (voor zover wij weten) het eerste niet-professionele orkest in Nederland dat Mahler 8 uitvoert.

M8HLER in de media

Dit bijzondere project zorgde voor bijzondere media-aandacht. Het PSO maakte zelf unieke films rondom M8HLER, maar ook op Radio 1 en 4, in NRC en Eindhovens Dagblad was er aandacht. En er verschenen recensies in o.a. Trouw en operamagazine.nl.

Op sociale media werd er ook volop gesproken over #M8HLER

Please reload

Thank you to our sponsors
Philips logo
vsbfonds-pay-off-rgb
Logo BNG Cultuurfonds kleur
Prins Bernhard Cultuurfonds_alternatief_CMYK_logo
Herason.RGB
zabawas-logo
kfHein_fonds_roze_PMS
AFK_met_Rood_CMYK_Liggend
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
#M8HLER
bottom of page