PSO o.l.v. Jules van Hessen

Programma:

Bruckner - Symfonie nr. 8

Zaterdag 16 november 2019 - Muziekgebouw Eindhoven

Aanvang 20:15u

Vrijdag 22 november 2019 - Het Concertgebouw Amsterdam

Aanvang 20:15u

Please reload

'Symfonische kathedralen', zo worden de symfonieën van Bruckner ook wel genoemd.

Zo ook zijn Achtste symfonie. En met reden. Want hoewel het werk uiteindelijk is opgedragen aan Franz Josef I van Oostenrijk, is het misschien wel het monumentaalste eerbetoon aan Gods Schepping uit het symfonisch repertoire.

Het bloedstollend ontroerende Adagio wordt niet voor niets 'Het Godsgeschenk' genoemd. Met een kolossale orkestbezetting van ruim honderd musici schetst Bruckner veel theater, heroïsche thema's en zinderende hoogtepunten.

© 2013 - 2020  Philips Symfonie Orkest.

 

Auteursrecht: Alle materiaal op deze website is auteursrechtelijk beschermd. Niets van deze website mag worden gedownload, gekopieerd of anderszins worden overgenomen of bewaard zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het Philips Symfonie Orkest.

Google Analytics: Google Analytics helpt ons te analyseren hoe bezoekers onze website gebruiken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van “cookies”. U kunt dit weigeren via de Instellingen van uw computer. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten.

  • LinkedIn App Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram-v051916_200
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page